22 Haziran 2009 Pazartesi

bomber man

ne lanet bir oyunmuş bu bomber man. büyüdükçe zorlaştığından mıdır; atarimde saniyeler içinde bitirdiğim bölümleri saatlerce oynayıp geçemiyorum. 'ehuhe senin kazmalığından olum o' derseniz size kırılırım, kazma da olsam küçükken bitirirdim bu oyunu.

oyunu hatırlatmak babında küçük bir screenshot.



bu ekran görüntüsünde de görüleceği üzere, bombaları yerleştirip bekliyorsunuz, onlar zamanı geldiğinde patlıyorlar. bu zamanı gelme olayı nedense 'hain düşman al sana bomba' diyen zeki müren repliğini yansıtmıyor. al sana bomba diyerek bıraktığınız bombadan balon (bildiğimiz balon, sağa sola bakan gözü var, beyni olduğundan şüpheliyim) kaçıyor. bu sefer yakaladım dediğinizde dalga geçer gibi diğer tarafa dönüyor. yüz yıllardır aynı slalomu yapan balon, bu sefer nedense yolunu değiştirip, mavi ve kırmızı kapıyı es geçiyor.

bu en basit olan düşmanımız. ilerleyen bölümlerde bir de hızlı mavi, fıçı kafa, dönen ve çok hızlı hareket eden yazısı turası olmayan para, duvarlardan geçen jole kıvamındaki düşman, duvarlardan geçen tek sefer bomba ile afallayan afalladığı anda vurmazsanız ölmeyen gelip sizi patlatan yazısı turası olmayan para. evet, bütün bunlarla baş ederken her bölümde bonus olarak, ekstra bomba, bombaya ekstra güç, zamanlı bomba vs. gibi işinizi kolaylaştıran faktörler veriyor. her bölümde patlattığınız 500 duvardan sadece bir tanesinde bonusu bulduğumdaki sevincim görülmeye değerdi. yengeç dansı üstüne, timsah yürüyüşü yapıp, yerdeki nihat pozu verdim. bu sırada zamanım bitmiş etraftan bir sürü dönen ve çok hızlı hareket eden yazısı turası olmayan para çıkıp benim canıma okumuş orası ayrı.

neyse efendim, konudan sapmayalım. beni bu gece sinirlendiren konuya dönelim. bizim bu kırmızı balonlar bombaya yakalandıklarında, yaradanına kavuşan ruh misali oluyorlar. böyle bir sevinç, böyle bir şaşkınlık. 'ağzını kapa sinek kaçacak' tarzı ilkokul espirileriyle yaklaştığım halde hiç bir tepki vermiyor ve ortadan kayboluyorlar.



ilk ekran görüntüsündeki oyunda, bütün duvarları tek tek patlattım ve son saniyelerde, son patlattığım duvarda kapıyı bulabildim (asıl sinirlendiğim bu aslında, resmen korkuyorum oynarken ya bulamazsam diyerek).

oyunun bana bir cilvesi, nazar çıktı diye değerlendirip geçiverdim. fakat tek başıma durduğum şu odada, kimin gözü kalmışsa bomber man oynayışımda, ikinci bölümde karşımıza çıkan hızlı maviler üstüme üstüme gelip tek bomba hakkı olan beni, efil efil esen rüzgarlara mahkum bırakıyorlar. patlayan kırmızı balonlar gibi diğer düşmanlar da aynı şaşkınlık ifadesiyle ölüyorlar. her seferinde 'ne bekliyordun koçum, hadi öbür dünyaya, ov yeah man' diyerek cenazelerini kaldırdım.

sinirden dişlerimi birbirine sürtmekten dişlerim küçülmüş az önce aynada gördüm, kenara çöküp ağladım, kimse bakmadı, baksaydı emo derdi, 'bomber man çok acımasız' der ağlamaya devam ederdim, evet.

sınav dönemi gereksiz aktivitelerden biriyle uğraşıp güzel vakit geçirmeyi planlayan beni, bir sinir küpü haline getiren bu psikosomatik oyunu kınıyorum. zamanında super mario'ya talim etmeyip başka oyunlar aramaya hevesli 'ben'e gidip uyarmak istiyorum; '1000 oyun bir arada kasetindeki 986 ıncı muslukçu'yu açıp 8-4 e getirip oyunu bitirmek, prensesi götürmek kolay, aç baştan oyna, boşver bomber man' i diyerek. en azından tsubasa kasedini alana kadar idare ederdi.

evet efendim, insan büyüdüğünde bilgisayarın 'bu büyüdü artık zor yapayım bu oyunu, nasıl zorlaştırsam, heh kırmızı sen sağa, diğeri sola, şimdi cinsel münasebette bulundum seninle, hihoha' tarzı ego tatminini sağladığı bu tip oyunlardan sakınmalı, mümküm mertebe küçüklüğünde 37 ekran, ekranı yukarı kaydığı için kaç canı, kaç puanı olduğunu göremediği televizyona bağlanmış atarisinde oynarkenki halini güle oynaya insanlara anlatmalı. hiç olmadı bomber man'den uzak durmalı, evet (8 inci bölüme geldiğimde, zamanlı bomba, çok bomba bırakma özelliği gibi her bomber man'a yar olmayacak özelliklerimle, 'eeeh sıkıldım' diyerek ctrl+w yapıp kapattım oyunu, rahat ettim ama dişlerimi hala sürtüyorum, öyle bir sinir hakim).

isteyen oynasın, diş gıcırdatsın diye linki de vereyim dedim, ama sonradan uyarmadı demeyin; http://www.nintendo8.com/game/1/bomberman/. (oynadıktan sonra iletişime geçelim, dişçi tanıdığım var, yabancıya gitmesin)

tsubasa var mı lan?

1 yorum: